Bohena AB är återförsäljare för den Nordiska marknaden (Sverige, Norge, Danmark och Finland) av Italienska FlySynthesis flygplan. I samarbete med blandannat Flysports kommer utbildning att anordnas för sjöbehörighet för de som behöver uppgradera eller ta ett nytt flygcertifikat.

Den maskin som vi i förstahand satsar på är en Storch CL som har försetts med amfibieflottörer. Storch är mycket populär i Italien där mer än 300 st flyger. Den är lätt att flyga och används där av många flygskolor. Frankrike, Tyskland och Israel är andra populära hemvist för maskinen. Storch finns i tre olika modeller vad gäller vingspann och motor. CL, HS och S. Det är CL versionen som utrustas med amfibieflottörer och en 80 hk Jabiru motor. Förutom Storch tillverkar man också Texan som en högprestanda maskin och Wallaby som ett budget alternativ. Data om dessa finns i prislistan nedan.

Det nya med Storch som funnits på marknaden i nästan 20 år är att den nu finns i sjöversion och då med amfibieflottörer vilket gör att den även kan landa på land. Vi har under ett års tid arbetat intimt med den Italienska fabriken för att få fram en maskin som kan godkännas enligt de nordiska reglerna för UL-flyg vilket för UL-flyg i sjöversion innebär en maximal tomvikt på 325 kg. Maskinen är byggd enligt VLA (Very Light Aircraft) standard som är specifikationer för maskiner med maxvikt 750 kg. Hållfasthetsmässigt kommer det alltså finnas god marginal när vi klassar in den som UL-sjö med maxvikt 500 kg.

Maskinen är nu baserad på Barkarby flygfält norr om Stockholm.  Skicka ett mail och boka tid för provflygning, betalningen räknas av vid köp.

Bohena AB
Sten-Anders Fellman
Adress: Marsvägen 6
Postadress: 177 61 Järfälla
Telefon: 0702-61 21 27
E-mail:

 

Bohena AB är också återförsäljare för R-A-M Montage till Flygplan, Trikar, Båtar, Bilar mm. för att hålla GPS, Bärbara datorer, Radio, Dryckeshållare, etc.,  Huvudverksamheten i bolaget är dock företagsrekonstruktioner om vilken mer information finns på www.rekonstruktion.com och www.saf.net